Schoolfoto's

ASA Foto & Film verzorgt al heel wat jaren de schoolfotograaf voor vele scholen. Zowel voor scholen binnen Amsterdam als elders. Dankzij het online bestelsysteem heeft de school geen omkijken meer naar de administratie ervan.

De werking

In overleg met de school plannen we 1 a 2 dagen (of meer, indien nodig of gewenst) waarop onze fotograaf aanwezig is voor het maken van de schoolfoto’s. Met onze mobiele studio kunnen wij vrijwel in elk lokaal en op iedere plaats in de school foto’s maken.

Na een aantal dagen staan de foto’s online op onze scholen website in een beveiligde omgeving. De school ontvangt de beveiligde inloggegevens zodat de ouders en verzorgers vanaf dat moment kunnen inloggen en hun bestelling plaatsen. Wij gebruiken o.a. iDeal, zodat iedereen online kan afrekenen. De bestelde schoolfoto wordt afgedrukt en per post verzonden naar de besteller. Op deze manier heeft de school er geen omkijken naar.

Voor wie?

Schoolfotografie is al lang niet meer alleen meer voor basisscholen, ook kinderdagverblijven en het voortgezet onderwijs maken graag gebruik van de schoolfotograaf.

Achtergrond

De school kan kiezen uit verschillende achtergronden. Zo is er een in bruintinten & blauwtinten maar ook wit of een andere kleur is mogelijk.

Portretje of spontaan

Uiteraard kunnen we het schoolportretje maken zoals dat vaak gewenst is bij scholen die met een studentenpas werken.
Maar ook spontane foto's kunnen we verzorgen zodat het kind er helemaal op staat.

Groepsfoto

Deze ontbreken natuurlijk niet, van elke klas wordt een leuke groepsfoto gemaakt. Zowel een gewone als een "gekke bekken foto". Als de school dat wil. Niets is voor ons te gek.

Zo hebben we natuurlijk ook de docentenfoto en wellicht de examenfoto's die gemaakt moeten worden. Voor de examen foto's kunnen we de foto in een map verzorgen met een silhouet erbij voorzien van alle namen van de leerlingen op de foto. Super leuk voor later!

Pasjes

Vooral voor middelbare scholen is ons pasjessysteem erg interessant. De schoolfoto wordt op een schoolpas geprint die ook nog voorzien kan worden van een magneetstrip of barcode. Diverse scholen gebruiken dit voor bijvoorbeeld de uitleen in de mediatheek, om te kopiëren, voor het bijhouden van absenties en voor aankopen in de kantine.

Interesse?

Graag komen wij langs op school om ons voor te stellen en we laten graag zien wat de mogelijkheden zijn.
Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Als ouder/verzorger niet tevreden over de huidige schoolfotograaf?

Zorg ervoor dat wij als schoolfotograaf aan de slag kunnen op deze school. Als blijk van waardering hebben we een leuk cadeau voor je! Laat de school via deze weg weten dat je een leuke schoolfotograaf gevonden hebt voor de schoolfotografie komende periode.
Laat ons de school voor je benaderen

Bedrijfsmatig portretten nodig?

Ook voor bedrijven maken wij vaak portretten via het schoolfoto idee. Bedrijven kunnen dit gebruiken voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Denk aan een profielfoto, linkedin foto, social media foto etc.
Nu hebben wij natuurlijk een aantal voorbeelden in onze portfolio onder het kopje "portret en profielfoto" zitten hiervan. Maar ook hebben wij hier een aparte site voor gemaakt namelijk: profielfotograaf-amsterdam.nl

Terug naar boven